Kategorier
Computer og Mobil

Skift mobilabonnement og spar penge hver måned

Skift mobilabonnement og spar penge hver måned

En stor udgift hos mange danskere er deres mobilregning. Det skyldes at de betaler for meget mere, end de egentlig har brug for. Typisk har man heller ikke skiftet abonnement i flere år, og priserne på mobilabonnement er blevet langt billigere de senere år, grundet højere konkurrence.

Først skal du tjekke hvor meget du betaler for dit nuværende mobilabonnement, og du skal også tjekke hvilke gebyrer du betaler. Nogle mobilselskaber opkræver et beløb for at sende en regning til dig, og et andet gebyr hvis du betaler den via netbank osv.

Derefter skal du fastlægge dine behov. Hvor mange SMS’er sender du om måneden, hvor meget ringer du, og hvor meget bruger du internettet? Der er nemlig ingen grund til at betale for mere end du har brug for. Rigtig mange danskere kan klare sig med et mobilabonnement til 149 kr. om måneden..

Nedenfor har jeg opdigtet 3 fiktive eksempler på forskellige personers behov.

Eksempel 1

Ingrid er 68 år, og er mormor til 3 børnebørn. Hver måned sender hun børnene lidt sms’er, for at høre hvordan det går osv. Det bliver til ca. 20 sms’er om måneden. Hun har også nogle veninder som hun spiller bridge med 1 gang om ugen, dem ringer hun også til en gang i mellem, og så snakker hun også med familien et par gange om ugen. Hun snakker ca. 2,5 timer i telefon om måneden. Hun har ikke nogen smartphone, og interesserer sig generelt ikke for internettet, og derfor bruger hun ikke internettet til noget.

På nuværende tidspunkt er hun kunde hos TDC og betaler 399 for et mobilabonnement, som hun ikke har opdateret i lang tid. Hun synes det er lidt meget at betale når hun kun bruger telefonen så lidt, og hun får derfor hjælp af børnebørnene til at kigge på nye mobilabonnementspriser.

Inde på telmores hjemmeside ser hun at de har forskellige mobilpakker, alt efter hvor meget man snakker i telefon om måneden og bruger nettet. Den optimale pakke for hende er pakken til 99 kr. om måneden, da hun snakker under 3 timer, og så har hun adgang til fri sms. Så hun kan sende mange flere sms’er til børnebørnene og hendes veninder, uden det koster hende ekstra.

Eksempel 2

Thomas er 38 år, har tre børn med sin kone, og så har han sin egen virksomhed. Han har købt en iphone med binding for lige under 6 måneder siden, og er nu tæt på at slippe for bindingen, så han beslutter sig for at kigge på hvilke muligheder der er for at spare penge på abonnementet. Lige pt. Betaler han 499 hver måned. Thomas snakker meget i telefon i løbet af en måned, da han både bruger den til private og erhvervsmæssige samtaler. Han snakker ca. 15 timer i telefon om måneden, og bruger også nettet meget. Han sender ikke så mange sms’er – ca. 100 stk. om måneden.

Det optimale abonnement for Thomas er pakken til 299 kr. da han så kan snakke i 20 timer, får fri SMS, og samtidig kan bruge 10 GB internet uden at det koster ham ekstra. Det er en rigtig god pakke til prisen.

Eksempel 3

Peter er lige fyldt 18, og elsker at være sammen med sine venner. Typisk er han sammen med vennerne et par gange i hverdagene, og til fest hver weekend. Han snakker i telefon ca. 4 timer om måneden, og sender utrolig mange sms’er. Han bruger også nettet en del til bl.a. at se videoer på youtube.

Peter kan nøjes med at bruge 149 kr. på telefon om måneden, da han så kan tale op til 6 timer om måneden, sende et ubegrænset antal sms’er, og så har han 1 gb internet hver måned.

Hvor meget bruger du på din telefon hver måned? Og hvornår har du sidst tjekket dit abonnement?

Skift mobilabonnement og spar penge hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *