Kategorier
opsparing

Opsparingskonto – Hvorfor det er en god ide at spare op

Det er rigtig fornuftigt at have en opsparingskonto i sin bank. Hvis du har en opsparingskonto, vil du nemlig være mere tilbøjelig til at sætte penge til side hver måned, end hvis du ikke har en opsparingskonto. Derudover er det også meget nemmere at se hvor meget man har sparet op, i forhold til hvis man bare har penge stående på sin normale konto. Fx dankort-kontoen.

En opsparingskonto er samtidig også en rigtig stor motivationsfaktor, da man hver måned vil se beløbet stige, og så kommer man tættere på at kunne købe det man gerne vil. Det kan fx være man sparer op til en ny lækker racercykel, eller en skøn ferie med familien.

Når man har gået og sparet op i længere tid, og dagen så endelig kommer, hvor man kan købe det man har sparet op til. Så sætter man meget mere pris på det man køber, fordi man har gået og ventet så længe, og sparet op til det. Det gør man ikke i samme grad hvis man bare falder over noget i et butiksvindue, og så går ind og køber det.

Hver gang du sætter penge ind på din opsparingskonto, så prøv at forestille dig at du allerede har det som du sparer op til. Sparer du fx op til en racercykel, så forestil dig at du suser afsted på landevejen med fuld fart. Undersøgelser viser nemlig at hjernen opnår næsten samme stimulering hvis man forestiller sig at man allerede ejer det pågældende produkt, som hvis man rent faktisk ejede produktet. Så når du synes det virker som lang tid før du kan købe produktet, så prøv bare at lukke øjnene, og forestil dig at du allerede har det pågældende produkt du har tænkt dig at spare op til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *