Kategorier
Budget

Kend din økonomi – det er billigst i længden.

Kend din økonomi – det er billigst i længden.

Især unge har mange problemer med at økonomien ikke hænger sammen. Dette skyldes flere ting, deriblandt dovenskab, og manglende interesse for økonomi. Mange har ikke lært noget om økonomi hjemmefra, fordi deres forældre også havde rod i økonomien, men alligevel klarede sig igennem måneden til næste lønudbetaling.

Men det er rigtig dyrt ikke at kende sin økonomi helt ned i deltaljerne, fordi man risikerer overtræk, som er utrolig dyrt i rente, og man risikerer også at man ikke kan betale sine regninger, hvilket der løber renter på, og så bliver det endnu dyrere.

Hvis man kender sin økonomi, så ved man hvornår man har råd til at shoppe, og hvornår man må lade være. Et eksempel kunne være at en studerende, længe har gået og kigget på en fed vinterjakke til 4.000 kr. En dag da den studerende går forbi butiksvinduet, ser hun at den er på tilbud til halv pris, dvs. 2.000 kr. Straks løber hun ind i butikken, og køber jakken på afbetaling. Sidst på måneden får hun en masse regninger, deriblandt den på jakken, men da pengene er få, bliver husleje, el, vand og varme prioriteret først, mens regningen med jakken bliver smidt i skuffen.

Samme historie gentager sig måned efter måned, og da den studerende endelig har fået råd til at betale regningen, er den steget til 4.000 kr, fordi at der er kommet renter på, og rykkergebyrer. Dette betyder at hun reelt ikke har sparet noget, men faktisk har betalt, hvad jakken oprindeligt kostede.

Dette er ikke unormalt hjemme hos mange mennesker. De kender simpelthen ikke deres økonomi, og tænker ikke over at regningerne skal betales til tiden, og at hvis de ikke bliver det, så kommer der renter på, samt rykkergebyrer, og det bliver hurtigt meget dyrt.

Betal dine regninger til tiden

Det kan kun anbefales at betale sine regninger til tiden, som det ses i ovenstående tilfælde, så er det dyrt bare at smide rudekuverterne med regninger hen i en skuffe, og lade være med at betale dem.
Derfor er det også vigtigt at du kender din økonomi, så du undgår at komme i en situation som denne. Hvis du ved at du ikke har nogen penge, så bliver du simpelthen nødt til at lade være med at købe det du gerne vil have. Også selvom den jakke du har kigget på længe, kommer på udsalg til halv pris. Du risikerer at ende med alligevel at give fuld pris.

Har du derimod penge til overs i en måned, og den jakke du har kigget på længe kommer på tilbud, så er det helt okay at købe den, fordi så har du jo pengene. Og så ender du ikke op med at give fuld pris.

Kend din økonomi – det er billigst i længden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *