Undgå madspild – ny app fra Karolines Køkken – 5 gode råd

Hvert år smider vi danskere i gennemsnit 63 Kilo spiseligt mad i skraldespanden, selvom vi har fokus på at undgå madspild.

Arla har lavet en utrolig populær app, som hedder Karolines Køkken. Den er nu kommet i en ny version, hvilket er en stor hjælp for dig som gerne vil undgå at smide spiseligt mad ud. Den hjælper dig nemlig til at finde på opskrifter med de råvarer du har liggende i køleskabet, og som du gerne vil have brugt.

Derudover har Applikationen videoer og artikler om hvordan du optimalt udnytter maden, og så kan du også få ugentlige madplaner – det er så smart lavet, at ingredienserne i den 5 ret, er rester af råvarer fra de 4 andre opskrifter.

for at finde applikationen skal du bare søge på “karolines køkken” i appstore, eller i AndroidMarket.

Du får også lige 5 gode råd til hvordan du kan undgå madspild:

Spis aftenens rester til frokost næste dag

Hvis der er rester tilbage, af aftensmaden, så istedet for at smide det ud, er det en god ide at tage det med på frokost næste dag. For det første er det rigtig lækkert med varm mad til frokost, og for det andet sparer man penge ved ikke at skulle købe frokost til næste dag.

lav madplaner så du kan genbruge nogle af ingredienserne

Man kan spare penge ved planlægge maden fx en uge i forvejen, fordi hvis du så skal købe en specialingrediens, men kun skal bruge halvdelen af det, så smider du reelt bare halvdelen væk, af en ellers god råvare. Derfor er det smart at planlægge maden, så man fx kan bruge specialingredienser 2 gange i løbet af ugen, så man får det brugt op, og det ikke bare står i køleskabet og bliver for gammelt.

tjek datoerne på dine fødevarer regelmæssigt

Hver dag bliver det smidt rigtig meget mad ud, fordi fødevarerne bliver for gamle. Det er simpelthen fordi mange glemmer at man har tingene stående i køleskabet, eller også tænker de ikke lige over det.
Man bør derfor tjekke datoerne på fødevarer 2 gange om ugen. Det kunne fx være onsdag og lørdag. el. lignende.

Smid evt. rester i fryseren.

Er der rester tilbage af aftensmaden, kan man med fordel fryse det ned. Så spilder man ikke maden ved bare at smide den ud, og så kan man tage det ud af fryseren og varme det, en dag man ikke gider lave mad, eller fx er alene hjemme.

Køb ikke mere ind, end nødvendigt.

Mange køber mere ind end nødvendigt, fordi man der fx er tilbud, og man så tror man sparer. Men tit bliver tingene bare smidt ud, og så har man jo slet ikke sparet nogen penge. Derfor bør man ikke købe mere ind end nødvendigt.

Nyheder: